Hyppää pääsisältöön

Nina Åström: A little bit

Uuden vuosituhannen myötä euroviisutkin uudistuivat: esityskieli oli nyt vapaa eikä lavalle tarvinnut tehdä enää tilaa orkesterille. Suomea edusti yllätysnimi Nina Åström.

Tietolaatikko

A little bit -kappaleen on säveltänyt Luca Genta ja sanoittanut Gerrit aan´t Goor.

Ensi kertaa suomalaisessa viisuhistoriassa kappaleen esityskieli oli vapaa. Niinpä puolet kappaleista laulettiin suomeksi, puolet englanniksi.

Uutta oli myös se, että ennen karsintaa viisuja soitettiin radiossa, ja kansa sai äänestää suosikkinsa Suomen finaaliin.

Kolmas uudistus nähtiin ja kuultiin finaalissa, kun perinteistä säestysorkesteria ei lavalla enää näkynyt. Musiikki tuli nauhalta ja esitykset vietiin läpi ns. singbackina. Näin oli tehty jo edellisenä vuonna Jerusalemissa.

Päätösvalta oli tällä kertaa jaettu tasan ammattilaisraadin ja yleisön kesken. Tasapelin sattuessa yleisön ääni ratkaisisi.

Ammattilaisraadin suosikki oli Nylon Beat, yleisön puolestaan Nightwish. Sekavan pistelaskun tuloksena voittajaksi nousi kuitenkin kokkolalainen Nina Åström ja kappale A litte bit.

Åströmin melodisen kappaleen takaa löytyivät hollantilaiset tekijät. Tukholman finaalissa Suomen kappale erottui "diskonjytkeen seassa ammattimaisena".

Pisteitä kertyi 18 ja samaan lukuun päätyi sijoituskin.

Karsintafinaalin juonsivat Silvia Modig ja Jani Juntunen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto