Hyppää pääsisältöön

Laura: Addicted to you

Vuoden 2002 euroviisuihin valmistauduttiin huolella. Kansallinen väri väheni entisestään, sillä yhtäkään 12 karsintakappaleesta ei laulettu enää suomeksi.

Tietolaatikko

Kappaleen Addicted to you on säveltänyt Maki Kolehmainen, sanoituksen tekivät Janina Frostell ja Tracy Lipp.

Ammattilaisraadin valitsemista kappaleista 11 oli englanniksi ja yksi italiaksi.

Loppukarsinnassa päätösvalta oli kansalla. Ammattilaistenkin suosikki Lauran Addicted to you tuli valituksi selvin luvuin.

Aiemmin Laura Voutilaisena tunnettu laulajatar tunnettiin rohkeista asuistaan ja dynaamisesta esiintymistyylistään, eivätkä ne pettäneet euroviisukarsinnoissakaan.

Tallinnassa käydyssä viisufinaalissa hänet nähtiin kuitenkin peittävämmässä, mielipiteet jakaneessa sinivalkoisessa housuasussa.

Riehakkaasta esityksesta huolimatta pisteitä Suomelle kertyi vain 24 ja sijoitus oli viidenneksi viimeinen. Voitto meni Latviaan.

Maki Kolehmaisen säveltämä ja Tracy Lippin sekä Janina Frostellin sanoittama Addicted To You sai selvän enemmistön puhelinäänistä, yhteensä yli 70 000. Säveltäjä Kolehmainen ja sanoittaja Tracy Lipp juhlivat karsinnassa kaksoisvoittoa, sillä myös kakkoseksi sijoittui heidän tekemänsä kappale Stay, jonka esitti aiemmin Aikakone nimellä tunnettu Aika. Lippin lisäksi kappaleen sanoituksesta vastasi Alex Ojasti.

Kilpailuesitysten lisäksi karsintafinaalissa esiintyi Mr. Euroviisuna tunnettu irlantilainen Johnny Logan.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto