Hyppää pääsisältöön

Jari Sillanpää: Takes 2 To Tango

Diskotango Takes 2 To Tango sytytti suomalaiset mutta muu Eurooppa jäi kylmäksi. Istanbulin yössä siivet selässä esiintynyt Jari Sillanpää oli silti iloinen.

Tietolaatikko

Kappaleen on säveltänyt Mika Toivanen ja sanoittanut Jari Sillanpää.

Sillanpäälle pääsy euroviisufinaaliin merkitsi yhden pitkäaikaisen unelman täyttymistä.

Avoimesti liikuttunut mies kertoi unelman täyttyneen vasta, kun hän lakannut metsästämästä sitä.

Istanbulissa Sillanpää lupasi esiintyä "ihan kybällä". Niin myös kävi, mutta edes viime hetken asunvaihto nuorekkaammaksi ei sytyttänyt eurooppalaisia puhelinäänestäjiä.

Suomen esitys sai 51 pistettä, mikä ei riittänyt varsinaiseen finaaliin.

Kisojen sympaattisimmaksi solistiksi valittu Sillanpää ei antanut kuitenkaan sijaa tappiomielialalle, vaan totesi "nälän vain kasvavan".

Voitto meni Ukrainaan.

Vuonna 2004 karsintafinaalia juonsi peräti kolme tv:stä tuttua kasvoa. Edellisen vuoden karsinnasta tuttu Maria Guzenina sai rinnalleen talk-show-juontaja Bettina Sågbomin ja urheiluselostaja Antero Mertarannan. Finaalissa käytettiin edellisvuodelta tuttua kaavaa, jossa ensin alueraadit valikoivat puolet esiintyjistä niin sanottuun superfinaaliin. Noista kuudesta superfinalistista yleisö sai äänestää suosikkiaan

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto