Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Seela Sella

Seela Sella
Seela Sella Kuva: Antero Tenhunen / Yle Seela Sella

Miten minusta tuli minä -ohjelmassa Seela Sella kertoo uransa muun muassa lapsuudestaan ja uransa alkuvaiheista. Kotona annettiin ensimmäiset harjoitukset näyttömötyötä ajatellen ja julkinen esiintyminen tapahtui jo ennen kouluikää.

Seela (s.1936) varttui Pispalassa mummonsa hoidossa. Mummo piti tytöstä huolta, kun äiti oli vuorotöissä sotatarvikkeita valmistavassa tehtaassa ja isä rintamalla. Mummo oli ahkera pelastusarmeijalainen ja Seela kulki mummon mukana.

Äiti ja mummo opettivat Seelan lausumaan runoja jo ennen kuin tyttö osasi lukea. Näyttelijän ensimmäinen julkinen esiintyminen oli viisivuotiaana Pelastusarmeijassa, pöydälle nostettuna.olympiakesänä 1952 runoja lausuva tyttö kävi Kansallisteatterissa ja tiesi heti, mihin työhön isona haluaa. Näyttelijä Seela Sella on työskennellyt muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Pitkään ja ansiokkaaseen uraan kuuluvat myös monet roolityöt televisiossa, radiossa ja elokuvissa.

Kommentit