Hyppää pääsisältöön

Geir Rönning: Why

Kun norjalainen Geir Rönning valittiin Suomen viisuedustajaksi, sanoivat kyynikot Suomen hävinneen jopa omat viisukarsintansa. Sanoittajakin oli amerikkalainen.

Tietolaatikko

Kappaleen on säveltänyt Mika Toivanen, sanat ovat Steven Stewartin.

Aiempana vuonna lanseeratun semifinaalin ansiosta Suomi pääsi yli 10 vuoden tauon jälkeen osallistumaan viisuihin toisena vuonna peräkkäin.

Ratkaiseva äänivalta oli jälleen kansalla. Selvin luvuin edustajaksemme valittiin norjalaissyntyinen, mutta liki 10 vuotta Suomessa asunut Geir Rönning ja koskettava balladi Why.

Mika Toivasen säveltämä ja suomalaistuneen amerikkalaisen Steven Stewartin sanoittama kappale oli syntynyt edellissyksyisen Beslanin koulukaappauksen jälkitunnelmissa.

Toukokuussa Kiovassa Rönningin esitys meni kaikin puolin nappiin. Siitäkin huolimatta pisteitä kertyi vain 50 ja Suomen viisutie tyssäsi nyt jo toistamiseen semifinaaliin.

Rönningille pettymys oli aluksi kova, mutta vaihtui pian jälleen iloksi. "Viisuissa pärjääminen on oikeastaan kuin lottoa", hän mietti.

Voitto meni Kreikkaan.

Heikki Paasosen ja Jaana Pelkosen juontamassa karsintafinaalissa esiintyi myös vuoden 2002 viisuedustaja Laura Voutilainen sekä Frederik

Kommentit