Hyppää pääsisältöön

Heinähässäkän häirikköpuhelut

"Valuuttalaina on nyt erääntynyt ja te ootte takaajana tässä," kertoo Paavo Piirainen (Pertti Salovaara) Sotkamon Merita pankista Nelli Birgitta Kärkkäiselle puhelimessa.

Kärkkäinen ihmettelee koskeeko valuuttalainan erääntyminen myös Nelli Birgitan Helsingissä asuvia sisaria? Laina-asiainhoitaja Piirainen tarjoaa Kärkkäiselle mahdollisuutta jutella laina-asiasta myös pankinjohtajan kanssa.

Pilasoiton muuttuessa entistäkin omituisemmaksi, niin myös pilasoiton kohde oivaltaa, että tässä ei voi olla tosi kyseessä. Pilasoiton oli Heinähässäkältä "tilannut" soiton kohteeksi joutuneen kaveri.

Osa soitoista saattoi asettaa soiton kohteen melko omituiseen valoon. Näin kävi esimerkiksi armeijan päättäneelle Jukka-Pekalle.

"Meille on tullut tieto, että te olitte hyppimässä erään ravintolan pöydällä, pissasitte tuoppiin ja kaiken lisäksi teillä oli hame päällä. Pitääkös tämä paikkansa?" Kysyy sotilasmestari Laurila (Jusu Lounela) armeijasta kotiutuneelta Jukka-Pekalta. Soitosta hämmentynyt nuori mies kieltää moiset syytökset, varsinkin kun sotilasmestari vaatii miestä vielä tunnustamaan uittaneensa kikkeliään toisen tuopissa.

Pertti Salovaaran, Jusu Lounelan ja Mikael Hästbackan toimittama Heinähässäkkä oli yksi Radiomafian suosikkiohjelmista. Pilapuheluiden lisäksi heinäkuun arkiaamuissa lähetetyssä Heinähässäkässä oli lisäksi mm. kilpailuja.

Tietolaatikko

1. Sammakko (2:37) - Miikka Hästbacka.
2. Valokuva (3:20) - Miikka Hästbacka.
3. Liput (3:20) - Miikka Hästbacka.
4. Armeija (4:54) - Jusu Lounela.
5. Häät (3:57) - Outi Kaartamo ja Jusu Hästbacka.
6. Lainat (5:15) - Salovaara Pertti.
7. Luottokortin leikkuu (3:05) - Miikka Hästbacka.
8. Auto varastettu (4:50) - Jusu Lounela.
9. Uusi leikkaus (3:15) - Outi Kaartamo.
10. Kungille laulamaan (5:29) - Miikka Hästbacka.
11. Hannele Laurila (4:58) - Marika Kecskemeti.
12. Lossi (3:49) - Josper Knutas.
13. Puhelin (4:15) - Miikka Hästbacka.
14. Leuka uusiksi (ks. 9.) - Outi Kaartamo.
15. Lomamatka (2:41) - Pertti Salovaara.
16. Tatuoija (5:23) - Marika Kecskemeti.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto