Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Tilattu murha

Vuonna 1992 Helsingissä ammuttiin iäkäs liikemies. Pian tutkimuksissa alkoi ilmetä, että kyseessä on Suomen olosuhteisiin harvinainen palkkamurha.

Huhtikuun 24. päivä 1992 helsinkiläisessä merenrantahuvilassa taloudenhoitaja heräsi laukausten ääniin. Taloudenhoitaja meni talon yläkertaan ja löysi talon omistaneen liikemiehen sänkyyn ammuttuna.

Kun tutkijat saapuivat paikalle, paljastui että kyseessä ei ollutkaan tavallinen murha. Tutkimusten edetessä paljastui, että murhan takana oli liikemiehen poika Krister.

Tuhlailevasti eläneellä uhrin pojalla oli ollut ongelmia isänsä kanssa. Hänellä oli myös yhteyksiä Venäjälle. Osoittautui, että Krister oli sopinut surmaamisesta kahden Venäjältä kotoisin olevan miehen kanssa.

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto