Hyppää pääsisältöön

Tuttu juttu: Urpo ja Ana

SMP:n entinen kansanedustaja Urpo Leppänen tuli Tuttu jutun parisuhdetestiin kuubalaisen vaimonsa Ana Risquet-Leppäsen kanssa.

Tietolaatikko

Esiintyjä: Harri Marstio. kappaleet: Kertokaa se hänelle ja Sametinpehmeä yö

Tanssitaiteilija Ana ja Urpo rakastuivat toisiinsa Santiago de Cubassa Tropicana-klubilla vuonna 1989. Ana ei Suomeen muuttaessaan osannut suomea ja perheen kotikieleksi muodostui espanja.

Ana luonnehti tulkin välityksellä Urpon parhaiksi piirteiksi viehättävyyden, spontaanisuuden ja hymyilyn. Kukkia Urpo ei ole Analle antanut kovinkaan usein, mutta esiintymistilanteissa tanssija Ana kyllä kukkia saa.

Tuttu jutun aikoihin Ana odotti Urpolle lasta. Urpo toivoi poikaa ja Ana tyttöä. Pariskunnalle syntyi yksi poika, Stefan Leppänen.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto