Hyppää pääsisältöön

Der Paavon trendit

Arkistoetsivä pyörii tällä kertaa eri vuosikymmenten trendien parissa. Etsinnässä on menneiden ajan trendi suurin leikkauksin.

Elävässä arkistossa riittää monenlaista videota muodin ja trendien maailmasta.

Pukeutumisessa tyylit vaihtuvat, mutta vanhat asusteet tulevat yleensä jossain vaiheessa muotiin. Ehkäpä Der Paavonkin vihreät housut ja poplari ovat taas jossain vaiheessa kovassa huudossa.

Fredi ja ystävät: Pump pump
Vuonna 1976 edustajaksi valittiin jälleen Suomen Mr. Euroviisu eli Fredi. Vauhdikas Pump-pump on jäänyt suomalaiseksi klassikoksi.

Velipuolikuun kasarimuotinäytös
Velipuolikuun muotinäytös esittelee kasarimuodin suuntauksia hospitallookista blindlookiin. Peruselementtinä on kevyesti nostettu hartijalinja.

Uimapukumuotinäytös 70-luvulta
Tampereen mannekiiniyhdistys ja valokuvamalliyhdistys esittelee vauhdikkaassa muotishowssa vuoden 72 uimapukumuotia.

Intiaanijakku eli hapsuliivi
Mokkanahka on helppohoitoista, kun muistaa harjata siitä ensimmäiset pölyt pois. Erityisen mukava mokkanahka-asuste on miesten suosima intiaanijakku eli hapsuliivi.

Vesisänky
Yksi 1980-luvulla kulovalkean tavoin levinneistä villityksistä oli vesisänky. Suomalaisten nukkumistottumukset mullistuivat täysin, ainakin hetkeksi.

Kuka määrää muodin?
Maksitakki, leveälahkeiset housut ja paksupohjaiset kengät on saatava vaikka osamaksulla, jotta 1970-luvulla pysyy kuumimpien muotivirtausten mukana.

Mummo tietotekniikan pyörteissä
Äiti ja isä kertovat mummolle tekniikan kuumista ilmiöistä, ja mummohan päättää ottaa neuvosta vaarin.

Steel City: Seis
Tuleva kansansuosikki Kaija Koo ja Nylon Beatin hittimaakari Risto Asikainen totuttelivat showbisnekseen helsinkiläisen diskofunkbändin riveissä.

Graffiteista töhryiksi
Graffitit tulivat Suomeen 80-luvun puolivälissä hiphop-kulttuurin mukana. Aluksi niitä pidettiin virkistävänä taideuutuutena, 1990-luvulla jo ilkivaltana.

Käden kaunis kaari
Sulava liikehdintä ja käsien kaunis, plastinen asento näyttäytyvät parhaimmillaan vuoden 1920 muotinäytöksessä Kulosaaren Casinolla.