Hyppää pääsisältöön

Nimeni on Moore – Roger Moore

Vaikka näyttelijälegenda Roger Mooren Bond-hahmo ei noussut kriitikoiden suosikiksi, hänen uransa salaisena agenttina kesti kunnioitettavat seitsemän elokuvaa.

Nimeni on Bond, James Bond – tästä lauseesta Roger Moore tunnetaan. Tähden juuri suomennettu omaelämäkertakin kantaa nimeä Nimeni on Moore, Roger Moore.

Bond-rooliin Moore astui 1973 Sean Conneryn jalanjäljissä. Sulavakäytöksistä näyttelijää haukuttiin tuolloin liian hienostuneeksi.

— Sain kriitikot rakastamaan minua. Jos osaat niin tee, jos et osaa niin opeta, ja jos et osaa opettaakaan, ryhdy kriitikoksi, Moore veistelee.

Action-roolit ovat kuitenkin olleet Moorelle oma hankaluutensa. Hän joutui nuorena armeijassa ampuma-aseonnettomuuteen. Se näkyi myöhemmin kiusallisesti valkokankaalla:

— Minä todella vihaan räjähdyksiä ja aseita, enkä pidä pamauksista. Räpyttelyäni täytyi leikata pois, koska en räpytä silmiä aseen lauetessa vaan jo kauan ennen sitä.

Teksti: Yle Uutiset

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto