Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kotihälytys

Vuonna 1993 Riihimäen poliisi sai ilmoituksen erään kerrostalon asukkaalta, että naapurin aviomies pahoinpitelee vaimoaan. Osoite oli poliisille jo entuudestaan tuttu. Olihan sinne hälytetty virkavalta tavan takaa.

Kyseinen pariskunta oli aloittanut viikonlopunvieton jo hyvissä ajoin torstaina toukokuun 20. päivä vuonna 1993. Pitkän alkoholittoman kauden jälkeen he päätyivät kiertämään kaupungin terasseja ja palasivat illansuussa asunnolleen.

Vuorossa ollut partio sai kotihälytyskutsun pariskunnan asunnolle, ja kokeneet poliisimiehet tiesivät, mitä odottaa. Samassa osoitteessa oli jouduttu pariskunnan myrskyisän yhteiselon vuoksi käymään yhdeksän kertaa lyhyen ajan sisällä.

Tällä kertaa poliisien mennessä sisään asuntoon, tapahtumat siellä saivat yllättävän käänteen ja toinen poliisimiehistä joutui turvautumaan aseeseen.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto