Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kotihälytys

Vuonna 1993 Riihimäen poliisi sai ilmoituksen erään kerrostalon asukkaalta, että naapurin aviomies pahoinpitelee vaimoaan. Osoite oli poliisille jo entuudestaan tuttu. Olihan sinne hälytetty virkavalta tavan takaa.

Kyseinen pariskunta oli aloittanut viikonlopunvieton jo hyvissä ajoin torstaina toukokuun 20. päivä vuonna 1993. Pitkän alkoholittoman kauden jälkeen he päätyivät kiertämään kaupungin terasseja ja palasivat illansuussa asunnolleen.

Vuorossa ollut partio sai kotihälytyskutsun pariskunnan asunnolle, ja kokeneet poliisimiehet tiesivät, mitä odottaa. Samassa osoitteessa oli jouduttu pariskunnan myrskyisän yhteiselon vuoksi käymään yhdeksän kertaa lyhyen ajan sisällä.

Tällä kertaa poliisien mennessä sisään asuntoon, tapahtumat siellä saivat yllättävän käänteen ja toinen poliisimiehistä joutui turvautumaan aseeseen.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit