Hyppää pääsisältöön

Gösta Sundqvistin Belgialaisia kirjauutuuksia

Radiomafiassa alkoi 1990-luvulla Gösta Sundqvistin viihdeohjelmien sarja. Ensimmäisiin viihdesarjoihin kuului Belgialaisia kirjauutuuksia.

Ohjelmien peruskaava oli kaikissa ohjelmissa suurin piirtein sama. Radioreportteri eli Gösta Sundqvist (1957–2003) kulkee mikrofoninsa kanssa erilaisissa "kansanpaikoissa" ja tilaisuuksissa. Sarjojen henkilöt viljelevät ronskia ja usein härskiä kieltä.

Sundqvist teki sarjoja useilla eri otsikoilla. Hänen ensimmäiset radio-ohjelmansa lähetettiin Rockradiossa jo vuonna 1987.

Belgialaisia kirjauutuuksia muuttui myöhemmin Belgialaisiksi kirjaharvinaisuuksiksi. Sundqvist teki myös sarjoja Teinitalo ja Tietokoneenkorjauskurssi. Tunnetuinta sarjaansa Koe-eläinpuisto Sundqvist teki vuoteen 2002 YleQssa.

Gösta Sundqvist oli myös tunnettu muusikko. Hän toimi Leevi and Leavings yhtyeen -solistina. Laulujen sanoittajana Sundqvist käsitteli hellänkarheasti elämän laitapuolta.

Radiokoomikon roolista huolimatta Sundqvist karttoi julkista esiintymistä. Leevi and the Leavings -yhtyeellä ei ollut juurikaan julkisia esiintymisiä.

Kommentit