Hyppää pääsisältöön

Laila Halme: Muistojeni laulu

Vuoden 1963 euroviisuja sävytti kiista edustuskappaleemme Muistojeni laulun esittäjästä. Lopulta Lontoon finaaliin lähetettiin Laila Halme.

Tietolaatikko

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Börje Sundgren.

Karsinnoissa kappaleen esittivät Marjatta Leppänen ja Irmeli Mäkelä. Muutama päivä voiton jälkeen päätettiin kuitenkin, että varsinaisessa finaalissa kappaleen esittäisi Laila Halme.

Laulajat itse olivat valinnan syistä ymmällään. Halme oli kollegoitaan huomattavasti tuntemattomampi, tamperelaisrouva ja kahden pienen pojan äiti.

Ennen Lontoon finaalia Leppänen ehätti kuitenkin levyttämään kappaleen.

Lontoossa Halme suoriutui tehtävästä hienosti, vaikkakin jännittyneesti.

Pisteitä ei kuitenkaan kertynyt ensimmäistäkään. Onneksi se ei kuitenkaan ollut ainut laatuaan - myös Alankomaiden, Norjan ja Ruotsin kappaleet jäivät pisteittä.

Voitto meni Tanskaan. Voittoisasta Dansevisestä tuli sittemmin iso hitti Suomessakin, kun Laila Kinnunen levytti Tanssilaulun suomeksi.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto