Hyppää pääsisältöön

Laila Halme osallistui Euroviisuihin vuonna 1963 kappaleella Muistojeni laulu

Vuoden 1963 euroviisuja sävytti kiista edustuskappaleemme Muistojeni laulun esittäjästä. Lopulta Lontoon finaaliin lähetettiin Laila Halme.

Tietolaatikko

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Börje Sundgren.

Karsinnoissa kappaleen esittivät Marjatta Leppänen ja Irmeli Mäkelä. Muutama päivä voiton jälkeen päätettiin kuitenkin, että varsinaisessa finaalissa kappaleen esittäisi Laila Halme. Laulajat itse olivat valinnan syistä ymmällään. Halme oli kollegoitaan huomattavasti tuntemattomampi, tamperelaisrouva ja kahden pienen pojan äiti.

Ennen Lontoon finaalia Leppänen ehätti kuitenkin levyttämään kappaleen. Lontoossa Halme suoriutui tehtävästä hienosti, vaikkakin jännittyneesti. Pisteitä ei kuitenkaan kertynyt ensimmäistäkään. Onneksi se ei kuitenkaan ollut ainut laatuaan - myös Alankomaiden, Norjan ja Ruotsin kappaleet jäivät pisteittä. Voitto meni Tanskaan. Voittoisasta Dansevisestä tuli sittemmin iso hitti Suomessakin, kun Laila Kinnunen levytti Tanssilaulun suomeksi.