Hyppää pääsisältöön

Annika Eklund: Shanghain valot

Suomen loppukarsinnoissa Annika Eklundin "Shanghain valot" sijoittui kolmanneksi. Jo tuolloin kisat voittanut Lordi oli ylivoimainen ykkönen.

Tietolaatikko

esittäjä: Annika Eklund, säveltäjä: Kerkko koskinen, sanoittaja: Kyösti Salokorpi

Annika Eklund oli ennen euroviisukarsintoja niittänyt mainetta ennen kaikkea tangomarkkinoilla. Levy-yhtiöiden valitsemalla listalla myös Johanna Pakonen ja Marita Taavitsainen olivat tangomarkkinoilla kannuksensa hankkineita.

Eklund esitti alkukarsinnoissa kaksi kappaletta "Sinussa on jotain" ja Kerkko Koskisen säveltämä "Shanghain valot". Näistä jälkimmäinen valittiin äänestyksessä jatkoon.

Annika Eklund syntyi Vaasassa vuonna 1979. Tangoprinsessaksi hänet valittiin Seinäjoen tangomarkkinoilla vuonna 2001.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto