Hyppää pääsisältöön

Tapio Rautavaaran köyhä nuoruus oli todellista reissumiehen elämää

Peter von Bagh haastattelee Suomen tunnetuinta reissumiestä vuonna 1977. Tapio Rautavaaran mukaan lauluja ei tarvitse tehdä monta, mutta ne jotka tekee, kannattaa tehdä tosissaan.

”Reissumiehenä” tunnettu Tapio Rautavaara (1915–1979) oli Suomen sodanjälkeisten vuosikymmenten tärkeimpiä viihdetaiteilijoita. Hän levytti satoja lauluja ja kiersi Suomea iltamissa, tavarataloissa ja harjakaisissa.

von Baghin haastattelussa laulaja kertoo köyhästä lapsuudestaan, lehtipojan urastaan, pula-ajan hätäaputöistä ja Reino Helismaan tapaamisesta Puistolan työväentalolla. Hän kuvailee myös vaiheitaan suomalaisten elokuvien ”ensilikistäjänä” sekä saavutuksiaan kilpakentillä.

Otteet on valikoitu haastattelumateriaalista, joka on tehty Peter von Baghin televisio-ohjelmaan ”Tapsa” (1980).

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit