Hyppää pääsisältöön

Hanna Pakarinen: Leave Me Alone

Vuonna 2007 Eurovision laulukilpailuissa Helsingissä Suomea edusti Hanna Pakarinen, joka vei Suomen karsintojen finaalissa voiton metalliyhtye Thunderstonelta.

Hanna Pakarinen: Leave Me Alone

Kappaleen Leave Me Alone ovat säveltäneet Martti Vuorinen ja Mika Huttunen ja sanoittaneet Martti Vuorinen ja Hanna Pakarinen.

Hanna Pakarisen Leave Me Alone sai karsinnan ns. superfinaalin äänistä 44 prosenttia.

Rokahtava ja suomalaisittain melko melankolinen kappale sijoittui Helsingissä toukokuussa järjestetyssä finaalissa sijalle 17, ja se sai kunnioitettavat 53 pistettä. Kilpailun voitti Serbian tunteikas balladi, ja muutenkin kilpailua väritti Itä-Euroopan maiden huikea menestys.

Karsintakilpailua muokattiin enemmän esittäjien väliseksi, kun säveltäjien sijaan kutsukilpailuun kutsuttiinkin artisteja. Jokainen kahdestatoista laulajasta tai yhtyeestä esitti alkukarsinnoissa kaksi kappaletta, joista yleisö äänesti mielestään paremman jatkoon.

Finaalin äänestys oli kaksiosainen, jossa ensimmäisen äänestyksen tulosten perusteella kolme eniten ääniä saanutta kappaletta jatkoi superfinaaliin. Nuo kolme olivat Thuderstonen Face in the Mirror, Lovexin Anyone, Anymora sekä Hanna Pakarisen Leave Me Alone.

Martti Vuorisen ja Mika Huttusen säveltämä ja Vuorisen sekä Hanna Pakarisen sanoittama Leave Me Alone keräsi superfinaalin äänistä 44 prosenttia eli 11 prosenttia enmmän kuin Face in the Mirror.

Teksti: Susanna Kokkola

Kommentit