Hyppää pääsisältöön

Pete Parkkonen voisi ruveta palomieheksikin

Pete Parkkonen sijoittui kolmanneksi vuoden 2008 Idols-finaalissa. Maaliskuussa 2009 ilmestyi hänen esikoisalbuminsa First Album.

Pete Parkkonen (s. 1990) on kotoisin Pihtiputaalta. Samalta paikkakunnalta on noussut vahvoja musiikkinimiä aiemminkin.

Ratsia-yhtye voitti rockin SM-kisojen uuden aallon sarjan vuonna 1979. Parkkosen Virve-sisko valittiin vuoden 1999 Lavatähdeksi.

Pihtiputaan mies joutuukin pohtimaan, onko paikkakunnassa jotain erikoista, kun sieltä tulee tähtiä 30 vuoden välein.

Parkkosen First Album nousi tuoreeltaan Suomen albumilistan ykköseksi. Sitä myytiin jo ennakkoon 20 000 kappaletta, ja levy-yhtiö odotti menekin nousevan 50 tuhanteen.

Menestyksen makuun totutteleva Idols-tähti paljastaa varasuunnitelmansa: jos musiikkialalla ei pärjää, hän vaihtaa mielellään palomiehen uralle.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto