Hyppää pääsisältöön

Enkeli tulessa -elokuvassa nainen etsii suuntaa elämälleen

Enkeli tulessa (2004) on Eija-Elina Bergholmin käsikirjoittama ja Tuija-Maija Niskasen ohjaama elokuva, joka mukailee Panu Rajalan kirjoittamaa omaelämäkerrallista romaania Enkeli tulessa - Elinan suljetut elämät (1997). Elokuva kertoo kauniista mutta levottomasta Mariasta, joka etsii elämälleen tarkoitusta ja sisältöä monesta suunnasta. Tasapaino näyttää löytyvän avioelämästä ja perheestä, kunnes kohtalo päättää toisin.

Enkeli tulessa on katsottavissa Yle Areenassa 4.3. 2021 asti.

Maria on kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Hän on on kuitenkin levoton eivätkä teologian opinnot anna hänelle vastauksia kysymyksiin, jotka Mariaa vaivaavat. Kaunis nainen pääsee malliksi, ja kansainvälinen ura New Yorkissa odottaa. Pinnallinen elämä ei kuitenkaan tyydyttänyt Mariaa vaan hän palaa Suomeen.

Suomessa Maria aloittaa oikeustieteen opinnot. Hän tapaa Johanneksen yliopisto-opettajan ja väitöskirjantekijän. He perustavat perheen ja muuttavat maalle. Onnellisen perhe-elämän päälle kasautuu synkkiä pilviä, kun Johanneksella on jatkuvasti naisseikkailuita. Huonoja uutisia tulee myös Marialle hänen omasta terveydentilastaan. Hän sairastuu vakavasti eikä elämä enää koskaan palaa ennalleen.

Élokuvan pääosissa ovat Vera Kiiskinen (Maria) ja Johan Storgård (Johannes).

Otteita Enkeli tulessa -elokuvasta


Pinnallinen elämä New Yorkissa jää taakse, kun Maria palaa Suomeen opiskelemaan.

Maria tapaa Johanneksen, joka opettaa yliopistolla ja tekee väitöskirjaa. He menevät naimisiin ja perustavat perheen. Maria saa valmistuttuaan viran ja perhe muuttaa maalle. Kaikki näyttäisi olevan hyvin.

Elämää varjosti kuitenkin Johanneksen alituinen uskottomuus ja lopulta Marian sairastuminen syöpään.

Lisää ohjelmasta