Hyppää pääsisältöön

Näin onnistut valokuvassa

Näin onnistut valokuvassa. Kuva: Henna-Leena Kallio

 

 • Puuteroi kasvot huolellisesti ennen kuvaamista. Kiiltävät kasvot voivat pilata muuten loistavan otoksen.
 • Käänny hieman sivuttain kameraan päin. Näin kuvaan tulee syvyysvaikutelmaa ja kasvot nousevat pääosaan, kun hartialinja kapenee.
 • Aseta etummainen jalka taaemman eteen. Osoita etummaisen jalan varpaalla kameraa ja laita paino takajalalle. Saat asennostasi rennon ja kevyen.
 • Muista hyvä ryhti: hartiat taakse, rinta eteen ja vatsa sisään. Älä kuitenkaan liioittele, ellet tavoittele koomista kuvaa.
 • Pidä leuka kameran ja katsojan tasolla, ei liian alhaalla tai ylhäällä. Muuten saatat antaa itsestäsi alistuvan tai ylpeän vaikutelman. Samalla häivytät mahdollisen kaksoisleuan.
 • Vältä alapuolelta otettuja kuvia. Se lisää haamukiloja.
 • Kuvittele, että katsot jotakuta henkilöä linssin läpi, jotta katseestasi tulee intensiivinen.
 • Ole läsnä ja hurmaava oma itsesi, anna luonteesi tulla esiin. Turha jännittäminen näkyy kasvoilla ja ilmeessä.
 • Valloita hymyllä aina kun se on mahdollista! Aloita hymy silmistä ja anna huultesi seurata. Voit kokeilla katso poispäin -temppua: katso ensin pois kamerasta, käänny sitten sitä kohti ja ala hymyillä juuri ennen kuin kamera laukeaa. Näin hymy vaikuttaa tuoreelta.

   

Filmaattisia kuvaushetkiä!

 

Kuva: Henna-Leena Kallio

Henna-Leena Kallio

Lähteet:

- Valokuvaajat Jenni Kauppila ja Seppo Sarkkinen

- Video
How to pose in photos (Get the Look with Jamie Ordolis)

- Artikkeli 
How to Look 10 Pounds Thinner in Photos (About.com)

 

Muotovalokuvaajan kuva syntyy kameralla ja tietokoneella
YLEn digikuvauskurssi

Katso myös Puoli Seitsemän toimittaja Helena Leppeteläisen vinkit ylioppilaskuvaukseen (insertti alkaa kohdassa 0.11.50):

Info: Tässä oli aikaisemmin upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Julkaistu: 21.5.2010, poistuu 28.5.2010.

Kommentit
 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!