Hyppää pääsisältöön

Sirkka Mertala ihastutti tyylikkyydellään

Sirkka Mertala toppuuttelee käsityksiä, joiden mukaan hän olisi pääministeri Matti Vanhasen rinnalla esiintynyt esimerkillisenä käyntikorttina koko kansakunnalle.

Tietolaatikko

Vanhasen ja Mertalan kihlaus purkautui kesällä 2010.

Mertalan ja Vanhasen ensimmäinen yhteisesiintyminen nähtiin keväällä 2008. Mertalan hillitty tyylikkyys sulatti suomalaisten sydämet saman tien.

Mertala vakuuttaa, ettei uusi asema ole muuttanut hänen rooliaan työpaikalla. "Ei siellä armoa anneta, kyllä he tekevät töitä Sirkka Mertalan kanssa."

Pariskunta kihlautui maaliskuussa 2009, vain päivä Vanhasta riepotelleen kohun jälkeen. Mertalan mukaan kihlapäivä oli ennalta päätetty.

"Siinä vaiheessa kun tiesin, mikä mellakka siitä syntyy, olisin tietenkin voinut siirtää päivää. Mutta silloin olisin tunnustanut, että media ohjailee mun elämää, ja sitä en halunnut tehdä."

Kaksi avioliittoa takanaan olevalle Mertalalle kihlauksella "on juuri siksi aika suuri merkitys".

Hääpäivää ei kuitenkaan vielä ollut päätetty.

Teksti: Petra Himberg

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto