Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Kari Enqvist

Fyysikko ja kosmologi Kari Enqvist puhuu lapsuus- ja nuoruusajan seikkailuistaan tiedon rajamailla. Tutkijan luonne ilmeni jo lapsena; empiirinen ote ja tieteelliset aspektit nousivat esille jo varhaisissa leikeissä.

Yliopistossa Enqvist viihtyi tähtitiedettä harrastavana psykologian opiskelijana, kunnes osallistui luennolle, josta ei ollut paluuta.

Teoreettisen fysiikan professori Kari Enqvist on eräs maamme tunnetuimmista tieteen popularisoijista.

Nykyfysiikkaa käsittelevissä kirjoissaan ja lukuisissa artikkeleissaan Enqvist selittää luonnontieteellistä maailmankuvaansa ja näkemyksiään kaikkeudesta. Hän haastaa pohtimaan tieteen totuuksia, itsestäänselvyyksiä ja näennäisiä ristiriitaisuuksia.

Haastattelu on vuodelta 2007, ja sen on toimittanut Marko Gustafsson.