Hyppää pääsisältöön

Kiltin yön lahjat

Siian äiti tulee vähän ennen kuin pikkuviisari on purkan kohdalla. Aina äiti ei kuitenkaan tule ja Siian elämä muuttuu kaaokseksi.

Siian äidin Miiman elämä on suistunut pois raiteiltaan. Miiman elämän täyttää lääkkeet, viina ja miehet. Siia saa selviytyä yksin. Kodista on tullut kaatopaikka, jossa lemmikkirotat juoksevat ympäriinsä.

Siia pakenee kaaosta mielikuvitusmaailmaansa. Sekään ei tyttöä auta. Kuvaan astuu naapurin Viikki. Hän auttaa Siian kotiin, kun ovi on vahingossa mennyt lukkoon.

Siian kotona Viikki tajuaa tytön kauhean tilanteen. Tyttö haisee pissalle ja koti on täynnä ruuantähteitä. Viikki järkyttyy lopullisesti, kun hän löytää Siian kylpyammeesta pipo päässä ja vaatteet päällä.

Viikki toimittaa tytön sairaalaan. Siiassa ei kuitenkaan ole mitään vikaa. Lääkäri toteaa, että tyttö on ollut usean kerran sijoitettuna kodin ulkopuolelle, kun äiti ei pysty häntä hoitamaan.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto