Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Lekamurha

Keskiviikkona 13. joulukuuta 1989 tapahtui Helsingin Merihaassa henkirikos, jonka kohteeksi joutui eräs Verohallituksen verotarkastaja.

Teko tapahtui keskellä päivää pysäköintihallissa, eikä sille ollut silminnäkijöitä. Verotarkastaja oli pysäköinyt autonsa ruutuun numero 384 ja oli nousemassa ulos autostaan, kun hänen kimppuunsa hyökättiin.

Raakaa väkivaltaa käyttäen hyökkääjä surmasi verotarkastajan tämän auton viereen. Murhaaja yritti lähteä paikalta uhrin autolla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hän ei löytänyt auton käsijarrua vapauttavaa laitetta.

Tekijä katosi nopeasti sokkeloiseen Merihakaan ja jätti jälkeensä vain valkoiseen muovipussiin verhotun verisen lekan. Oliko motiivina kosto verottajalle, ryöstö vai jokin muu, siihen väkivaltarikostutkijat halusivat saada vastauksen.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy