Hyppää pääsisältöön

Kauko Simonen: Monika, Monika, Monika

Kauko Simonen oli kaikkien aikojen ensimmäinen Tangokuningas-tittelin haltija. Hän sai kruununsa Seinäjoella vuonna 1985.

Kuninkuus oli Kauko Simoselle (s. 1951) tuttua, sillä viisi vuotta aiemmin hän oli voittanut myös Humppakuninkaan arvonimen.

Vuonna 1992 hänet valittiin vielä Valssin Valtiaaksi, joten Simonen lienee Suomen siniverisin laulaja.

Ohjelmassa Huvin Vuoksi -special Simonen esiintyi Casablanca-orkesterin kera esittäen muun muassa kappaleen Monika, Monika, Monika.

Pariisiin sijoittuva tango Monika, Monika, Monika tuli 60-luvulla tunnetuksi Reijo Taipaleen tulkintana. Sen ensilevytyksen teki kuitenkin Juha Eirto jo vuonna 1955. Kappaleen on säveltänyt Olavi Karu ja sanoittanut Olaus.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto