Hyppää pääsisältöön

Marko Kilpi: Kadotetut

Kirjailija Marko Kilpi on samoin kuin päähenkilönsä kouluttautunut aikuisena poliisiksi. Hän tuntee poliisin raadollisen arjen ja on kirjoittanut uskottavan rikosromaanin.

Tietolaatikko

Marko Kilpi (s. 1969)

Tuotantoa:
Kadotetut ( rikosromaani 2009 )
Jäätyneitä ruusuja ( rikosromaani 2008 )

Toisella dekkarillaan Kilpi erottautuu edukseen rikoskirjallisuuden perinteestä oivaltavalla, näkemyksellisellä ja herkällä teoksellaan.

Julkisuuden tavoittelu on yhtenä teemana Marko Kilven dekkarissa. Nuoret pyrkivät hinnalla millä hyvänsä huomion kohteeksi. Kilven mukaan ihminen ei ymmärrä tekevänsä pahaa, sillä rajattomuus kehittää vinoutumia myös vapauskäsitykseen.

Päähenkilö, vanhempi konstaapeli Olli Repo joutuu etsiskelemään hukassa olevia ja kadonneita nuoria. Lapset ovat hukassa omilta vanhemmiltaan mutta hukassa näyttävät olevan myös aikuiset. He elävät vaarallisessa maailmassa, jossa joutuvat kohtaamaan arvaamatonta väkivaltaa.

Teksti: Narja Nowak ja Seppo Puttonen

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto