Hyppää pääsisältöön

Marko Kilpi: Kadotetut

Kirjailija Marko Kilpi on samoin kuin päähenkilönsä kouluttautunut aikuisena poliisiksi. Hän tuntee poliisin raadollisen arjen ja on kirjoittanut uskottavan rikosromaanin.

Tietolaatikko

Marko Kilpi (s. 1969)

Tuotantoa:
Kadotetut ( rikosromaani 2009 )
Jäätyneitä ruusuja ( rikosromaani 2008 )

Toisella dekkarillaan Kilpi erottautuu edukseen rikoskirjallisuuden perinteestä oivaltavalla, näkemyksellisellä ja herkällä teoksellaan.

Julkisuuden tavoittelu on yhtenä teemana Marko Kilven dekkarissa. Nuoret pyrkivät hinnalla millä hyvänsä huomion kohteeksi. Kilven mukaan ihminen ei ymmärrä tekevänsä pahaa, sillä rajattomuus kehittää vinoutumia myös vapauskäsitykseen.

Päähenkilö, vanhempi konstaapeli Olli Repo joutuu etsiskelemään hukassa olevia ja kadonneita nuoria. Lapset ovat hukassa omilta vanhemmiltaan mutta hukassa näyttävät olevan myös aikuiset. He elävät vaarallisessa maailmassa, jossa joutuvat kohtaamaan arvaamatonta väkivaltaa.

Teksti: Narja Nowak ja Seppo Puttonen

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto