Hyppää pääsisältöön

Der Paavo ja uusi työ

Pomo ilmoittaa arkistoetsivä Der Paavolle, että työt loppuvat tältä erää. Niinpä miehen on syytä etsiä uusia töitä.

Elävästä arkistosta löytyy satoja videoita ja audioita työhön ja työpaikkoihin liittyen. Mukana on vanhoja filmejä, asiaohjelmia sekä tietysti myös draamaa ja viihdettä.

Jaksossa nähdään näytteitä mm. seuraavista sarjoista: Sisko ja sen veli, Mutapainin ystävät, Neljän tuulen tiellä ja Valoa yössä. Arkistojen penkominen kuitenkin keskeytyy. Mitä ihmettä Der Paavolle tapahtuu?

Stadin lankkipojat
Markka kenkäparilta ja kaksi parhaalta kilahti lankkipoikien lippaaseen 1930-luvun Helsingissä. Mitä kuraisempi keli sitä paremmat tienestit.

Suomen kansa runoilee - työn kiitos
"Työ tekijäänsä kiittää – vai kiittääkö” oli aiheena TV1:n runokilpailussa, johon katsojat lähettivät niin paljon runoja, että Timo Martinkauppi teki niistä kuusiosaisen ohjelmasarjan vuonna 1977. Tämä on sarjan päätösosa.

Matti Esko: Rekkamies
Juha Tapanisen sanoittama Rekkamies on mainoslaulu, josta tuli iskelmähitti. Kappale tehtiin alkujaan edistämään Elovena-kaurapuuron myyntiä.

Valintatalon väki
Mutapainin ystävien keskuspaikka oli valintamyymälä, jonka henkilökunta sai päähänsä tehdä kaikenlaista.

Leikitään kauppaa
Noppa-Noppa ohjelman aiheena ovat erilaiset kaupat. Juontajat Maija Asikainen ja Heikki Takkinen leikkivät mm. kauppaa.

Vesa Keskinen ja Tuurin ihme
Vesa Keskinen edustaa Keskisen kauppiassuvun viidettä sukupolvea. Suvun isoisien kulkukaupasta alkunsa saanut Tuurin Kyläkauppa on kasvanut myynniltään Suomen toiseksi suurimmaksi tavarataloksi ja Suomen suosituimmaksi matkailunähtävyydeksi.

Sisko ja sen veli: Alastonmalli ja bingoemäntä
Ikuinen opiskelija on löytänyt työn, jossa pitää olla 45 minuuttia päästelemättä epämääräisiä ääniä.

Liisa Tavin lauluja
Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavin komeita tulkintoja ovat mm. Elämälle kiitos, Jäähyväiset aseille ja Äiti mun on paha olla.