Hyppää pääsisältöön

Reijo Mäki: Valkovenäläinen

Dekkarikirjailija on murhattu. Tapaukseen sotkeutuvat kansainväliset tekijät ja turkulaiset pikkurikolliset. Mausteina dekkarissa ovat myös kiihkouskovaiset ja vaihtoehtoliikkeisiin kytkeytyneet nuoret.

Tietolaatikko

Reijo Mäki ( s. 1958 )
Vares –dekkareita ilmestynyt yhteensä 20
Tuoreimmat:
Black Jack (2003)
Huhtikuun tytöt (2004)
Nuoruustango (2005)
Hard Luck Cafe (2006)
Uhkapelimerkki (2007)
Lännen mies (2008)
Valkovenäläinen (2009)

Vareksella on melkoisia ennakkoasenteita muun muassa talonvaltaajia, vegaaneja ja vakaumuksellisia uskovaisia kohtaan. Näillä Mäki harhauttaa lukijaa kuvittelemaan kuka on lopulta dekkarikirjailijan murhaaja.

Yksityisetsivä Jussi Vares on vanhentunut ja viina tuntuu maistuvan entistä enemmän. Vares on konservatiivisempi eikä hän irvaile turhien sääntöjen noudattamisista entiseen tapaan. Vaikka hahmoina seikkailevat sellaiset kuten Icke Istid ja Kuullos-Pyhävala, ei huumoria ole kuten aiemmin.

Teksti: Nadja Nowak, Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto