Hyppää pääsisältöön

Kesäyön unelma

William Shakespearen klassikkonäytelmässä lemmitään tällä kertaa Espoon metsissä. Puukoillekin on käyttöä, kun taikojen huumaamat ihmiset selvittävät välejään.

Tietolaatikko

Näytelmän on suomentanut Matti Rossi.
Vesa-Matti Loiri (Puck), Katariina Kaitue (Titania), Pertti Sveholm (Oberon), Timo Torikka (Simo Sukkula), Sanna Saarijärvi (Helena), Liisa Mustonen (Hermia), Santeri Kinnunen (Demetrius), Oskari Katajisto (Lysander), Martti Tschokkinen, Lasse Karkjärvi, Tommi Eronen, Vesa Mäkelä, Sanna Salmenkallio, Langry Chellaf, Jouka Valkama

Juonen keskiössä ovat Ateenan kuninkaan Theseuksen ja amatsoni Hippolyteen häät.

Metsä täyttyy häävieraista, joista jokaisella on omat intressinsä ja ihastuksensa. Mutta miten onnettomasti käykään, kun metsän olennot puuttuvat heidän elämäänsä hetkeksi taioillaan?

Häävieraista keijujen kuningas Oberon ja hänen vaimonsa Titania ovat jo valmiiksi riidoissa keskenään. Oberon määrää palvelijansa Puckin huumaamaan Titanian rohdolla, joka saa tämän rakastumaan ensimmäiseen olentoon, joka hänen kohdalleen sattuu.

Puck saa tehtäväkseen tarjota rohtoa myös ateenalaiselle Demetriukselle, mutta epähuomiossa Puck tuleekin huumanneeksi tämän ystävän Lysanderin. Lysander jättää aiemman rakastettunsa Hermian ja rakastuu paikalle osuneeseen Helenaan.

Myös Demetrius saa rohtoa ja rakastuu Helenaan. Seuraa ankara tappelu, joka ratkeaa vasta Puckin puututtua peliin. Lysander järjestetään rakastumaan jälleen Hermiaan ja Titania vapautetaan taiastaan.

Aamu koittaa ja lumouksesta vapautuneet uskovat nähneensä unta. On aika juhlia häitä.

Shakespeare harrasti näytelmissäään sisäisiä näytelmiä. Niin myös tässä - häävieraat saavat katsottavakseen "Mitä murheellisimman komedian Pyramuksen ja Thisben kohtalosta".

Teksti: Petra Himberg