Hyppää pääsisältöön

Luokkajuhla

Kun kymmenen vuotta sitten ylioppilaaksi päässeet ihmiset tapaavat jälleen, nousevat vanhat muistot pintaan. Mutta toisille luokkajuhla voi olla myös uusi alku.

Tietolaatikko

Tv-elokuva Luokkajuhla perustuu Heidi Köngäksen käsikirjoitukseen. Teksti on alkuaan syntynyt Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella keväällä 2001 pidetylle elokuvanäyttelemisen kurssille, jolle Luokkajuhlan näyttelijät Ilari Nummen ohjaamina osallistuivat. Lähes sama ryhmä, vuonna 2001 valmistunut NÄTY:n kurssi, näyttelee myös elokuvassa.

Taneli on luokkansa fiksuin mutta ujoin poika, jonka mieheksi kasvamista ovat värittäneet aivan muut kuin ne asiat, joita hän lukiossa itselleen toivoi.

Nakkikioskia pitävä Taneli asuu edelleen kotona äitinsä luona. Isän kuolema muutti opiskeluhaaveet, joihin kuusi laudaturia kirjoittaneella Tanelilla olisi ollut kaikki edellytykset.

Taneli lähteekin luokkajuhlaan pitkin hampain: hävettää, kun "kaikki muut on jotain". Lukioajoilta parhaaksi kaveriksi jäänyt Jontte saa miehen kuitenkin houkuteltua mukaan.

Juhlissa tapaavat toisilleen niin tutut mutta samalla vieraat ihmiset. Muidenkaan elämä ei ehkä ole mennyt aivan niin kuin suunniteltiin.

Taneli tapaa Liinan, joka näyttää muuttuneen paljon kouluajoista. Ja ainakin Taneli näkee hänet uusin silmin.

Teksti: Susanna Kokkola

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto