Hyppää pääsisältöön

Suomi kutsuu 1940

Aho & Soldanin hieno runollinen kuvakatsaus 1930-luvun Suomesta vie meidät kaskipelloilta suurkaupungin vilskeeseen ja sodan keskelle. Musiikkina soi Sibelius.

Suomi kutsuu -lyhytelokuva valmistettiin alun perin New Yorkin maailmannäyttelyä 1939 varten. Suomi esitellään työteliään kansan maana, jonka luonnonvaroista riittää ulkomaillekin vietäväksi.Yötön yö näyttäytyy kauneimmillaan vaikkapa kajakista katsottuna.

Vuonna 1940 filmin loppuun lisättiin muutaman minuutin kestoinen talvisodasta kertova jakso. Nähtävä filmi on lyhytelokuvan ruotsinkielinen versio, jota esitettiin Ruotsissa Suomen avun tilaisuuksissa. "Tue Suomea, kun sen aika on. Suomi kutsuu."

Tietolaatikko

Materiaali on kuvattu vuosina 1936-1939.
Musiikki koostuu 22 Sibeliuksen sävellyksestä, jotka on Helsingin teatteriorkesterille sovittanut Jussi Blomstedt. Hän myös johtaa orkesteria.