Hyppää pääsisältöön

Kansakunnan kalenteri: Valtiovalta

Senaatin perustaminen loi perustan Suomen kansallisvaltiolle. Miten ajatukset valtiovallasta eroavat nykynuorella ja veteraanipoliitikolla Paavo Lipposella?

Mun mielestä suomessa kanasalaisten mielipidettä kuunnellaan. Sanokaa, jos mä olen väärässä, lataa opiskelija Matti Suomenaro

Maria Friman on samoilla linjoilla. "Valtiovalta edustaa mulle turvaa."

Pitkän linjan poliitikko Paavo Lipponen allekirjoittaa ajatuksen. "Valvotaan, että kansalaiset saavat tasapuolisen kohtelun. Se on valtion tehtävä."

Siitä, miten paljon yksittäisellä kansalaisella on valtaa, ovat nuorison edustajat eri mieltä.

Lipponen kuittaa kiistan muistuttamalla uudenlaisista suorista vaikuttamisväylistä, kuten internetistä.

Teksti: Petra Himberg

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto