Hyppää pääsisältöön

Hanski kauhoi maailmanmestariksi

18-vuotias Hanna-Maria Seppälä ui MM-kultaa vuonna 2003 ensimmäisenä suomalaisena naisena. Hänet palkittiin maailman nopeimpana naisuimarina Barcelonassa 2003.

Tietolaatikko

Hanna-Maria Seppälä on voittanut MM-hopeaa 100 m sekauinnissa vuonna 2006. Hänellä on tilillään myös Euroopan mestaruudet 100 metrin sekauinnissa vuosilta 2005 ja 2006.
Uinnin EM-kisoissa vuonna 2007 Seppälä voitti hopeaa 100 m vapaauinnissa. Hän rikkoi kisoissa seitsemän Suomen ennätystä.
Seppälän seura on Keravan Uimarit.

Hanna-Maria Seppälä (s. 1984) voitti 100 metrin vapaauinnin pitkän radan MM-kisoissa Barcelonassa.

Maailmanmestarin valmentajana toimi hänen äitinsä Mirjami Seppälä. Hanna-Maria oppi uinnin salaisuudet äidin treenatessa isoveljiä hallilla.

Hanna-Maria Seppälä kävi uimakoulun viisivuotiaana, mutta keskittyi uintiin vasta myöhemmin. 13 vuoden ikäisenä hänet valittiin Uimaliiton valmennusryhmään.

Vuonna 2003 ylioppilastutkintoaan viimeistelevän Seppälän tähtäimessä oli liikuntaterapeutin ura ja perheen perustaminen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto