Hyppää pääsisältöön

Hanski kauhoi maailmanmestariksi

18-vuotias Hanna-Maria Seppälä ui MM-kultaa vuonna 2003 ensimmäisenä suomalaisena naisena. Hänet palkittiin maailman nopeimpana naisuimarina Barcelonassa 2003.

Tietolaatikko

Hanna-Maria Seppälä on voittanut MM-hopeaa 100 m sekauinnissa vuonna 2006. Hänellä on tilillään myös Euroopan mestaruudet 100 metrin sekauinnissa vuosilta 2005 ja 2006.
Uinnin EM-kisoissa vuonna 2007 Seppälä voitti hopeaa 100 m vapaauinnissa. Hän rikkoi kisoissa seitsemän Suomen ennätystä.
Seppälän seura on Keravan Uimarit.

Hanna-Maria Seppälä (s. 1984) voitti 100 metrin vapaauinnin pitkän radan MM-kisoissa Barcelonassa.

Maailmanmestarin valmentajana toimi hänen äitinsä Mirjami Seppälä. Hanna-Maria oppi uinnin salaisuudet äidin treenatessa isoveljiä hallilla.

Hanna-Maria Seppälä kävi uimakoulun viisivuotiaana, mutta keskittyi uintiin vasta myöhemmin. 13 vuoden ikäisenä hänet valittiin Uimaliiton valmennusryhmään.

Vuonna 2003 ylioppilastutkintoaan viimeistelevän Seppälän tähtäimessä oli liikuntaterapeutin ura ja perheen perustaminen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto