Hyppää pääsisältöön

Hanski kauhoi maailmanmestariksi

18-vuotias Hanna-Maria Seppälä ui MM-kultaa vuonna 2003 ensimmäisenä suomalaisena naisena. Hänet palkittiin maailman nopeimpana naisuimarina Barcelonassa 2003.

Tietolaatikko

Hanna-Maria Seppälä on voittanut MM-hopeaa 100 m sekauinnissa vuonna 2006. Hänellä on tilillään myös Euroopan mestaruudet 100 metrin sekauinnissa vuosilta 2005 ja 2006.
Uinnin EM-kisoissa vuonna 2007 Seppälä voitti hopeaa 100 m vapaauinnissa. Hän rikkoi kisoissa seitsemän Suomen ennätystä.
Seppälän seura on Keravan Uimarit.

Hanna-Maria Seppälä (s. 1984) voitti 100 metrin vapaauinnin pitkän radan MM-kisoissa Barcelonassa.

Maailmanmestarin valmentajana toimi hänen äitinsä Mirjami Seppälä. Hanna-Maria oppi uinnin salaisuudet äidin treenatessa isoveljiä hallilla.

Hanna-Maria Seppälä kävi uimakoulun viisivuotiaana, mutta keskittyi uintiin vasta myöhemmin. 13 vuoden ikäisenä hänet valittiin Uimaliiton valmennusryhmään.

Vuonna 2003 ylioppilastutkintoaan viimeistelevän Seppälän tähtäimessä oli liikuntaterapeutin ura ja perheen perustaminen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto