Hyppää pääsisältöön

Nuori rakkaus: Kenelle kellot soivat

Kirkon täyttää kuoripoikien heleä laulu. Pyhäpäivän rauha on kuitenkin pelkkää harhaa. Kirkon kellotapulissa nimittäin lymyilee terroristi.

Tietolaatikko

Esiintyjät:
Nainen - Minna Pirilä
Mies - Hannu Lintukoski
Kanttori - Jari Salmi
Kuoripoika - Konsta Väänänen
Kuoro - Pirkan Pojat.

Kirkkoon saapuu mystinen nainen. Hän katsoo hellästi yhtä laulavaa poikaa ja kanttoria. Nainen ei kuitenkaan jää kuuntelemaan kuoron laulua, vaan lähtee kipuamaan kohti kellotapulia.

Ylhäällä tapulissa on mies, joka räiskii aseella ikkunasta pihalla. Naisella ja miehellä on kiihkeä suhde, mutta onko naisella suhde myös kanttoriin? Kysymys herää, kun kanttori sotkeutuu tilanteeseen. Siis kenelle kellot soivat?

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto