Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Elävästä palapeliarkistosta päivää

En oikein ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka rakentavat 5000 palan palapelejä... sellaisia "meri ja sininen taivas" tai "kukkakedon loistoa" -tyylisiä jättiteoksia, joiden jokaikinen palanen on samannäköinen ja joista pitää ensin koota reunat.

Erään lapsuudenystäväni vanhemmilla oli jopa tapana päällystää valmiit palapelit kontaktimuovilla, kehystää ne ja ripustaa seinälle.

Toisaalta mitä muutakaan kootulla palapelillä voisi tehdä? Kun on viikkokaupalla uurastanut sen parissa etsien kahta yhteensopivaa, sinistä palaa, tuntuisi varmaan aika hölmöltä purkaa tuotos takaisin paloihin ja laittaa takaisin laatikkoon.

Kovin moni ei varmaan ajattele, että video- ja audioarkistojen lisäksi YLEllä on myös uskomaton valokuva-arkisto täynnä kuvia vanhoista ohjelmista ja esiintyjistä.

Poliisi-tv:n Raija Pelli

Kokeile Elävän arkiston palapeliä

Kun valitsin kuvia Elävän arkiston palapeliin yritin muistaa turhautumiseni satojen yhteensopimattomien sinisten palojen kanssa, joista osa onkin vedessä heijastuvaa taivasta tai päin vastoin.

Näiden kuvien parissa ei ole tarkoituskaan repiä hiuksia päästä tai turhautua viikkokausiksi. Niin että hauskoja pelihetkiä. Lisää kuvia on tulossa.

Ja jos palapeli on jo pelattu tuhanteen kertaan läpi, niin osoitteessa yle.fi/pelit on lisää pelejä.

Kokeile Elävän arkiston palapeliä