Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kumilenkkejä lainaamassa

Perjantaina 12:s maaliskuuta 1993 jämsänkoskelaisen Kansallis-Osake-Pankin konttoriin ilmestyi ryöstöaikeissa mies sinisissä haalareissaan.

Mies oli vetänyt kasvojensa eteen pipon, johon oli tehty silmänreiät. Kädessään hänellä oli ryppyinen K-kaupan muovikassi.

Mies ryntäsi ensimmäiselle kassalle, mutta asiat eivät sujuneetkaan tämän toivomalla tavalla. Ryöstö oli menossa jo heti alkumetreillä pieleen, mutta lopulta epätoivoinen ryöstäjä sai kuitenkin saaliikseen lähes 100 000 markkaa.

Hän pakeni juosten pankista ja syöksyi sisään valkoiseen Ford Fiestaan, joka oli odottanut häntä kulman takana. Useat sivulliset tekivät tarkkoja havaintoja rikospaikalta ja sen läheisyydestä. Tutkijat löysivät nopeasti valkoisen ryöstössä käytetyn Ford Fiestan ja pääsivät sitä kautta poliisille entuudestaan tutun kolmikon jäljille.

Koska ryöstölle ei saatu teknistä näyttöä, joka olisi sitonut ryöstökolmikon tekopaikalle, käyttivät tutkijat hyvin poikkeuksellista merkintäkuulustelumenetelmää tapauksen ratkaisemisessa.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto