Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Vemparen ja hyvän huumorin rajat

Tommi Korpelan ja Jani Volasen käsikirjoittama Ihmebantu voi olla jonkun mielestä liian raakaa huumoria. Minkälaiset aiheet tv:ssä oikein kohauttavat.

Ihmebantusta on noussut jo kulttimaineeseen mm. Vemparen, joka on parodia amerikkalaisesta Cheaters-sarjasta. Kun Cheatersissa etsitään pettäjää, Vemparenissa puolestaan, hmm "vemppaajaa".

Ihmebantu: Vemparen

Voimakas kiroilu ei ole monen mielestä hyvää huumoria. Eihän kiroilu ole nätti tapa arkikielessä, mutta kyllä se mielestäni tv-viihteeseen sopii. Kannattaa katsoa mm. Ulla Tapanisen näyte Perjantaipörssistä. Lapsikatraassa istuu muuten mm. Kaija Koo.

Perjantaipörssi: Auta lasta katsomaan tv:tä

Liikaa kiroilua on jonkun mielestä myös Hukkaputken Uus-Suomisen perhe -sketsissä. Omasta mielestäni kuten Ulla Tapanisen suuhun kirosanat sopivat myös Leena Uotilalle.

Hukkaputki: Uus-Suomisen perhe

Iltalypsy teki huippusuosittuja imitaatioita presidentti Ahtisaaresta. Itse koen Ahtisaaren pilkkaamisen hieman koulukiusaamiseksi, sillä esimerkiksi kävelytyylilleen hän tuskin mitään mahtaa. Hauskoja nämä pätkät toki ovat:

Iltalypsyn imitaatioita

Vemparen on mielestäni hauska juttu. Missä menevätkään hyvän viihteen rajat?

Kommentit
 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.

 • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

  PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

  Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

 • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

  Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

  Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.