Hyppää pääsisältöön

Ruokia raskaan työn tekijöille

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veikko Vanamo valmistavat tällä kertaa sapuskaa raskaan työn tekijöille.

Puhtia päivään kirvestä tai kuokkaa heiluttava saa mm. maksamunakkaasta, porsaanpaistista ja patakukosta.

Kasviksiakaan ei unohdeta. Porsaanpaistin kylkiäisenä hautuvat mehevät lanttukuutiot. Lisäksi valmistetaan maistuva vihannessosekeitto.

Öljyä ja silavaakin sopii työmiehen sapuskaan heittää sekaan, ne kyllä kuluvat työpäivän aikana, toteavat keittiömestarimme.

Jotta työpäivän jälkeenkin riittäisi vielä energiaa, lisäävät Kolmonen ja Vanamo ruokalistalle vielä tuoreet hedelmät.

Teksti: Susanna Kokkola

Tietolaatikko

MAKSAMUNAKAS
1 rkl öljyä
70 g maksaa
sipulia
basilikaa

PORSAANPAISTI
porsaanlapaa
suolaa
mustaapippuria
porsaanluita
1-2 sipulia
1-2 porkkanaa
15 kokonaista valkopippuria
15 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
vettä
tomaattisosetta

LANTTUKUUTIOITA
lanttua
porsaan silavaa
suolaa
muskottipähkinää
sipulia

PATAKUKKO
Taikina:
3 dl vettä
400 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja
suolaa
Täyte:
n. 250 g siansivua
n 1 kg silakkaa / muikkua
suolaa
valkopippuria
sipulia

KASVISSOSEKEITTO
2 rkl öljyä
3-4 perunaa
2-3 porkkanaa
3-4 sipulia
pala selleriä
naudan tai porsaan luita
vettä
Maustepussi:
15 kokonaista valkopippuria
15 kokonaista maustepippuria
basilikaa

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto