Hyppää pääsisältöön

Petri Kejosen Perspektiivi-pakinoita

Petri Kejosen pakinoimassa ohjelmasarjassa tavataan mm. Suomisen Olli-elokuvista tuttu Tuomari Suominen. Nykyisin Kejonen juontaa tv:ssä Ykkösaamua.

Kesänaloituksessaan Tuomari Suominen suunnittelee lomaa maaseudulle. Loma on vaarassa mennä pilalle, sillä päärakennuksen takana oleva Mamman lampi on kuivunut. Kuuntele kuinka Tuomari Suominen hoitaa asian tulipalojen ja paloautojen saattelemana.

Kesän kynnyksellä lämpimät kelit houkuttelevat lapsia veteen. Kejonen pohtiikin Näkki-jaksossa miksi Näkki on paras rantavahti?

Kejosen mielestä vuoden kuumin sana on jälkiviisaus. Jälkiviisaus on viisautta, jolla on ollut aikaa kypsyä. Missä tilanteissa jälkiviisautta käytetään ja onko se aina järkevää?

Mikä mättää fantasiaelokuvassa ET tai ylipäänsä elokuvissa? Kejosesta ohjaajat ovat tärvelleet vuosikymmenten takaisia teoksia uuden teknologian avulla. Miksi ja mihin tämä voi johtaa?

Punainen planeetta Mars on aina kiehtonut ihmisiä. Se on kuvattu monissa fantasiatarinoissa olioarmeijoiden paholaisen pesänä. Minkälainen Mars on oikeasti?

Näiden lisäksi mukana on muutama muu pakina, Tuomari Suomisen tarina sekä esimerkki suosituista väärinkuulluista uutisista.

Petri Kejonen aloitti Prespektiivi-pakinoiden tekemisen alueradiotoimittaja Oulussa. Pakinat jatkuivat ajankohtaistoimittajana Radio Suomessa.

Nykyisin Petri Kejonen juontaa mm. tv:n puolella lauantaisin nähtävää Ykkösaamua, viikon ajankohtaista keskusteluohjelmaa.

Teksti: Outi Heinonen