Hyppää pääsisältöön

Kahdeksan peiliä

Anna-Maijaa haukutaan koulussa lehmäntatiksi, mutta äiti ja isä eivät tiedä sitä. Kiusaaminen paljastuu, kun äiti ostaa kaupasta kahdeksan peiliä.

Anna-Maijan kiusaaminen alkaa koulun kuusijuhlassa, kun Anna-Maijan ihastus suutelee kesken joulunäytelmän. Poika hämmentyy teostaan ja alkaa haukkua Anna-Maijaa yhdessä muiden kanssa.

Anna-Maijan äiti ja isä ovat huomanneet, että tytön asiat eivät ole kunnossa, mutta he eivät ole tienneet syytä alakuloon. Kiusaaminen paljastuu yllättäin, kun äiti ostaa kaupasta kahdeksan peili. Jokainen perheenjäsen saa oman peilinsä, myös Anna-Maija.

Kun muut ilahtuvat peilistä, niin Anna-Maija rikkoo omansa ja pakenee metsään. Äiti löytää itkevän Anna-Maijan rannalta ja kuulee kiusaamisesta. Äidille asia on tuttu, myös häntä on kiusattu Anna-Maijan ikäisenä.

Teksti: Seija Aunila