Hyppää pääsisältöön

Kummeli: Puukon veljekset ja vaihto-oppilas Amerikasta

Puukon veljekset saavat vaihto-oppilaan Amerikasta. "Misikanin" poika pääsee tutustumaan perin juurin hämäläiseen elämänmenoon.

Veljekset esittelevät vaihto-oppilaalle kaikki oleelliset suomalaisuuden elementit: ojankaivuun, saunomisen ja karhun metsästyksen. Kaksi ensimmäistä perinnetointa sujuvatkin varsin mallikkaasti "misikanin" pojalta.

Karhun metsästyksessä tulee kuitenkin pieniä ongelmia. Vaihto-oppilas pääsee osallistumaan karhunkaatoon toimimalla houkuttimena. Amerikkalainen sidotaan puuhun ja veljesten tarkoituksena on posauttaa karhu hengiltä kanuunalla, kun se on tullut riittävän lähelle vaihto-oppilasta.

Laukaus ei osu ihan nappiinsa. Puukon veljekset toteavatkin lopuksi, että kielimuuri aiheutti pieniä ongelmia.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto