Hyppää pääsisältöön

Michael Jacksonin muistotilaisuus

Popin kuningas Michael Jacksonin muistotilaisuutta vietettiin 7.7.2009 Los Angelesissa. Lopullisesti hän pääsi haudan lepoon vasta 4. syyskuuta.

Jacksonin perhe osallistui aamulla siunaustilaisuuteen hautausmaalla Hollywoodissa.
Yksityisen tilaisuuden jälkeen Jacksonin ruumis tuotiin kultaisessa arkussa julkiseen muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuus järjestettiin urheilu- ja konserttiareena Staples Centerissä, minne oli kokoontunut ainakin 20 000 ihmistä.

Tilaisuuden aluksi Smokey Robinson luki ääneen viestejä Jacksonin ystäviltä, jotka eivät voineet saapua paikalle. Viestejä kuultiin muun muassa laulajatähti Diana Rossilta sekä Etelä-Afrikan entiseltä presidentiltä Nelson Mandelalta.

Useita Michael Jacksonin veljiä toimi arkunkantajina, kun kullattu, punaisin kukin koristeltu arkku tuotiin lavan etuosaan muistotilaisuuden ajaksi. Andrae Crouchin kuoro lauloi samalla Soon and Very Soon -kappaleen.

Michael Jacksonin ystävät muistelivat hänen uraansa ja lapsuuttansa. Esimerkiksi näyttelijä Brooke Shields muisteli ensimmäistä tapaamistaan Michael Jacksonin kanssa ja pohti, kuinka kummankin piti luopua lapsuudestaan varsin nuorena. Tilaisuudessa esitettiin lukuisia musiikkikappaleita Jacksonin kunniaksi.

Jacksonin hauta on Hollywoodin Forest Lawnin hautausmaalla, minne on haudattu lukuisia muitakin viihdemaailman kuuluisuuksia, kuten Humphrey Bogart, Walt Disney ja Sammy Davis Jr.

Miljoonat ihmiset seurasivat seremoniaa televisiosta ympäri maailman. Tilaisuus lähetettiin suorana myös noin 50 elokuvateatterissa eri puolilla Yhdysvaltoja sekä internetissä.

Muistotilaisuuden lippuja myytiin kovaan hintaan internetissä. Esimerkiksi eBay.com-sivustolla yhdestä lipusta on pyydetty 200 - 500 dollaria. Tilaisuuden järjestäjät olivat pyytäneet perjantaina mustan pörssin lippujen myyjiltä, etteivät nämä rahastaisi tapahtumalla.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto