Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas Amadeus Lundberg

Helsinkiläinen Amadeus Lundberg kruunattiin vuosittain järjestettävillä Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi.

Tietolaatikko

Romanesca. Jacob Gade, san. Pekka Saarto.
Rakkaus ei oo pysyvää. Lauri Tähkä (säv, san).
Onnemme kyyneleet. Säv. Mika Toivanen, san. Mika Toivanen & Ilkka Vainio.
Amadeus Lundberg tuomittiin tammikuussa 2010 ehdolliseen vankeuteen tuntuvasta ylinopeudesta ja varomattomasta ohituksesta.

20-vuotiaalla Lundbergila on vahva laulajatausta. Hänen isänsä on Hortto Kaalo-yhtyeestä tuttu Taisto Lundberg ja täti laulaja Anneli Sari.

Helsingin Kannelmäessä yksinhuoltajaäitinsä kanssa asuneen Lundbergin elämä on kuitenkin ollut aineellisesti köyhää. Nuori laulajalupaus kertoo perheen nähneen usein nälkää.

Koulut eivät nuorelle Amadeukselle maistuneet. Takana on vuosi ammattikoulua autoalalla ja toinen yritys automaalarilinjalla, mutta molemmat koulut jäivät kesken. Nuoreksi Olavi Virraksi verratun Lundbergin hanttihommat vaihtuvat nyt lavalaulajan töihin.

Vuonna 2009 Tangomarkkinoilla valittiin vain yksi tangokuninkaallinen. Kilpailun voittanut Lundberg esitti Tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella kappaleen nimeltä Romanesca.

Toisella kierroksella Lundberg lauloi kappaleen Rakkaus ei ole pysyvää, ja pääsi kilpailemaan kruunusta. Finaalin viimeisellä kierroksella nuorukainen tavoitteli tangokuninkaan titteliä kappaleella Onnemme kyyneleet.

Amadeus Lundberg päihitti täpärästi naispuolisen kilpakumppaninsa Kaija Lustilan pistein 58/56.

Kommentit