Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas Amadeus Lundberg

Helsinkiläinen Amadeus Lundberg kruunattiin vuosittain järjestettävillä Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi.

Tietolaatikko

Romanesca. Jacob Gade, san. Pekka Saarto.
Rakkaus ei oo pysyvää. Lauri Tähkä (säv, san).
Onnemme kyyneleet. Säv. Mika Toivanen, san. Mika Toivanen & Ilkka Vainio.
Amadeus Lundberg tuomittiin tammikuussa 2010 ehdolliseen vankeuteen tuntuvasta ylinopeudesta ja varomattomasta ohituksesta.

20-vuotiaalla Lundbergila on vahva laulajatausta. Hänen isänsä on Hortto Kaalo-yhtyeestä tuttu Taisto Lundberg ja täti laulaja Anneli Sari.

Helsingin Kannelmäessä yksinhuoltajaäitinsä kanssa asuneen Lundbergin elämä on kuitenkin ollut aineellisesti köyhää. Nuori laulajalupaus kertoo perheen nähneen usein nälkää.

Koulut eivät nuorelle Amadeukselle maistuneet. Takana on vuosi ammattikoulua autoalalla ja toinen yritys automaalarilinjalla, mutta molemmat koulut jäivät kesken. Nuoreksi Olavi Virraksi verratun Lundbergin hanttihommat vaihtuvat nyt lavalaulajan töihin.

Vuonna 2009 Tangomarkkinoilla valittiin vain yksi tangokuninkaallinen. Kilpailun voittanut Lundberg esitti Tangomarkkinoiden finaalin ensimmäisellä kierroksella kappaleen nimeltä Romanesca.

Toisella kierroksella Lundberg lauloi kappaleen Rakkaus ei ole pysyvää, ja pääsi kilpailemaan kruunusta. Finaalin viimeisellä kierroksella nuorukainen tavoitteli tangokuninkaan titteliä kappaleella Onnemme kyyneleet.

Amadeus Lundberg päihitti täpärästi naispuolisen kilpakumppaninsa Kaija Lustilan pistein 58/56.

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto