Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Rintamäkeläiset kadoksissa - auttakaa!

Monen hartaan pyynnön jälkeen lupasin lisää Rintamäkeläisiä Elävään arkistoon. Toiveena oli ojan kaivuuta ja Helmin työskentelyä baarissa.

Meitä on jopa moitittu yleisötoiveiden täyttämisjärjestyksestä. Eräskin Rintamäkeläisten ystävä ihmetteli, miksi Elävään arkistoon julkaistaan niin paljon rikostarinoita. Taisin silloin vastatakin, että Rikostarinat ovat erittäin suosittuja, mutta toinen syy on myös niiden helppotekoisuus. Jaksot voidaan julkaista kokonaisuudessaan ja niihin on usein tarjolla artikkeliteksti. Nyt Rikostarinat on kuitenkin kokonaisuudessaan julkaistu Elävään arkistoon. 

Mutta palataan takaisin Rintamäkeläisiin. Nyt siis lupasin lisää Rintamäkeläisiä, mutta ongelmaksi muodostuikin se, että en millään haulla löydä YLEn tv-arkistosta kyseisiä jaksoja. Osia on sen verran paljon, että niiden läpikäyminen on kertakaikkiaan mahdotonta.

Käännyn siis teidän puoleenne Rintamäkeläisten ystävät. Missä jaksossa kaivettiin ojaa ja missä jaksossa Helmi työskenteli baarissa? Heti kun kyseiset jaksot löytyvät, niin lupaamme julkaista ne Elävään arkistoon

Rintamäkeläiset

 • Areenan haku löytää nyt paremmin

  Areena-hakua on uudistettu

  Yksi useimmin kuulluista toiveista Areenan käyttäjiltä on ollut Areenan haun parempi toimivuus. Onkin ilo kertoa, että ensimmäiset askeleet haun kehittämiseksi on nyt tehty. Aiemmin Areenan haku on pitkälti perustunut ohjelmien nimiin. Toisin sanoen hakulaatikkoon on kirjoitettu ohjelman nimi ja käyttäjälle on näytetty nimellä löytyvät ohjelmat.

 • Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

  Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

  Syyskuun Toivotut-pakettiin Yle Areenaan on etsitty kissojen, koirien ja vasikoiden avulla suomalaisia rikossarjoja ja -ohjelmia. Rikostarinat kiehtovat ihmismieltä kaikissa muodoissaan. Herääkö meissä jokaisessa poliisi ja rikostutkija? Rikollinen? Vai vetävätkö rikoksen herättämät tunteet rikostarinoiden äärelle? Omia tunteitaan voi tarkastella katsomalla Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raidia, Kiimaisia poliiseja, Harjunpäitä ja Rikostarinoita Suomesta.

 • Areenan Samsung-sovelluksen ongelmia ratkottu

  Samsung-ongelmia ratkottu

  Joitakin Samsungin vuosina 2015 ja 2016 valmistettuja äly-tv-laitteita ja niiden Areena-sovellusta vaivannut vika on korjattu. Ongelmana oli, että kaikki Areena-sisällöt eivät toistuneet laitteilla, jotka olivat saaneet Samsungin julkaiseman sovelluspäivityksen. Ongelma korjattiin tekemällä muutoksia Areenan taustajärjestelmiin.

 • Ikkunoita ihmismieleen - syksyä juhlistetaan palkituilla radiodraamoilla

  Palkittuja radiodraamoja syyskuun alkuun

  Syksyn alkajaisiksi Areenaan julkaistaan viisitoista Sokeain kuunnelmapalkinnolla palkittua radiodraamaa vuosilta 1978-2006. Tarinoiden skaala liikkuu viime vuosisadan alun Pohjanmaalta 1950-luvun Intiaan, huumevieroitusklinikalta koulukiusatun nahkoihin, lapsensa kehityksestä huolestuneiden vanhempien arkeen ja vaimoaan hautaavan miehen huoliin.