Hyppää pääsisältöön

Anna Hanski: Jos et sä soita

Anna Hanskin tunnetuin laulu lienee Jos et sä soita, joka tuli monelle tutuksi Telen mainoksesta. Haikea rakkaustarina on suosituimpia suomalaisia rakkauslauluja.

Tietolaatikko

Jos et sä soita. Säv. ja san. Juha Tapaninen.

1990-luvun alkupuoli on ollut tähän mennessä Hanskin laulajanuran kultaisinta aikaa. Jos et sä soita -kappaleen nimeä kantanut albumi oli vuonna 2009 kaikkien aikojen myydyimpien albumien listalla noin sijalla 30. Sitä on myyty yli 130 000 kappaletta.

Anna Hanski on levyttänyt suomen kielen lisäksi englanniksi. Yhteistyö Summerwinen eli Kotiviinin tekijän Lee Hazlewoodin kanssa poiki albumin Gypsies & Indians. Suomeksi Hanski levytti suositun Kotiviinin Vilperin perikunnasta tutun Pekka Kaasalaisen kanssa.

Hanskin (s. 1970) perhe tunnetaan taiteellisena. Hänen isänsä oli laulaja Seppo Hanski (1942-1995) ja sisariaan ovat mm. Janus ja Pinja Hanski.

Teksti: Paavo Rytsä