Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Elina Knihtilä

Näyttelijä Elina Knihtilä.
Näyttelijä Elina Knihtilä. Elina Knihtilä

Maalaistalon tyttö Valkealan Oravalan kylässä haaveili näyttelijänurasta jo seitsemänvuotiaana. "Tämän ammatin kautta mä voin olla mitä mä haluan."

Monista teatteri-, tv- ja elokuvarooleistaan tunnettu Knihtilä toimii myös Q-teatterin näyttelijänä ja hallituksen puheenjohtajana. ”Hyvä työryhmä ja luottamuksellinen ilmapiiri ovat minulle keskeisiä asioita, sillä taiteen tekeminen vaatii konfliktia”, sanoo Knihtilä.

Knihtilä aloitti teatteriuransa jo koululaisena Kouvolan nuortenteatterissa ja Helsingin Ylioppilasteatterissa. Teatterikorkeakoulusta hän valmistui vuonna 1996. Miten minusta tuli minä -ohjelmassa ovat mukana Elina Knihtilän ystävät ja työtoverit Pirjo Lonka ja Antti Hietala sekä elämänkumppani Tommi Korpela. Ohjelman on toimittanut Marko Gustafsson.