Hyppää pääsisältöön

Rintamäkeläiset ja nuorempi polvi

Leenan ja Antin poika Aarne sekä Helmin ja Veikon tytär Eeva ovat aloittaneet elämänsä Rintamäen isäntäparina. Eeva ei ole täysin tyytyväinen tilanteeseen.

Eevasta tuntuu, että maatalon arki ja omien vanhempien sekä appivanhempien jatkuva tarkkailu ja neuvonta tekevät elämästä tuskallista.

Etenkin anoppi Leena Rintamäki tuntuu olevan kiinnostunut Eevan jokaisesta liikkeestä. Leena ei tarkoita pahaa, mutta Eeva tuntee jokaisen kysymyksen ahdistavaksi ja pitää kyselyitä Aarnen ja hänen elämän kontrolloimisena.

Myös Eevan isän Veikon sovinistinen "naiset ovat passaamista" -varten ideologia ärsyttää Eevaa. Veikko epäilee, että Eevalla on jotain isompaa mielessä.

Otteet ovat Rintamäkeläisten jaksosta 28. Katso koko sarja Areenassa.

Lue lisää:

Menestyssarja Rintamäkeläiset piirsi kuvan pienviljelijän sielunmaisemasta

Maaseudulle sijoittuva sarja Rintamäkeläiset valloitti monet suomalaiskatsojat vuosina 1972–1978. Sinä aikana sarjassa ehdittiin juoda kahvia niin monta kertaa, että siitä tuli käsite. Kuvattiin siinä toki muutakin kuin kahvinjuontia – kahden pientilallisperheen edesottamuksia ja maaseudun murrosta. Sarjan kaikki 30 jaksoa ovat katsottavissa Areenassa.