Hyppää pääsisältöön

Ilokylän isot pojat

Anu Kaipaisen kirjoittama lastennäytelmä kertoo Ilokylässä asuvasta kiltistä Sami-pojasta, joka puolustaa pienempiään ja pistää kylää kiusoittelevan Antsun kavereineen kuriin. Näytelmä on vuodelta 1976.

Sami työskentelee muutaman tytön kanssa Ilokylän Sanomissa kaikessa rauhassa, kunnes koulusta pinnaava Antsun sakki tulee kiusoittelemaan.

Hetkeä myöhemmin pojan vintiöt ovat jo toisaalla suunnittelemassa konnuuksia. Antsu kavereineen kidnappaa Miss Auroran hoitolapsen. Pojat eivät kuitenkaan jaksa kuunnella lapsen itkua, joten he palauttavat hänet.

Opettaja Pertti Korhonen löytää Antsun sakin. Rangaistukseksi pinnaamisesta pojat joutuvat maalaamaan erään taideteoksen loppuun, mutta ainoastaan Olli suorittaa tehtävän muiden laiskotellessa.

Näyttelyn avajaisissa opettaja Korhonen esittelee lasten maalaamaa taulua. Sami pyytää Antsun kavereita Ollia Ilokylän sanomiin piirtäjäksi ja Jokkea toimittajaksi.

Sami haastattelee puistopoliisia selvittämättömän kidnappauksen vuoksi ja tätä varten hän tarvitsee vielä valokuvan Ilokylän Sanomiin. Antsu tarttuu kameraan ja osoittautuu oikeaksi kuvausmestariksi. Näin Antsullekin löytyy työ lehdestä. Lopuksi Antsu kavereineen tunnustaa kidnappauksen. Näin ollen pahat pojat parantavat tapansa ja kaikki päättyy hyvin.

Teksti: Outi Heinonen

Valikoituja otteita

Kommentit