Hyppää pääsisältöön

Jussi Raittinen: Kekkonen-rock

Kekkonen hiihtää, Kekkonen kalastaa, Kekkonen juoksee ja Kekkonen matkustaa mutta miten käy Kekkoselta rock´n roll?

Tietolaatikko

Säv. Erik af Venusberg, san. Lauri Kenttä

Kekkonen-rock ilmestyi ensi kerran kirjallisuuslehti Nuoren voiman -liitelevyllä vuonna 1969. Taiteilijat antoivat levyn myös presidentti Kekkoselle.

Seuraavana vuonna se ilmestyi Suomen Talvisodan LP:llä Underground-rock. Vastoin yleistä luuloa laulua ei esitä levyllä Rauli Badding Somerjoki vaan Rauli "Pole" Ojanen. Myöhemmin laulusta ovat esittäneet versionsa mm. M. A. Numminen ja Eppu Normaali.

Artikkelin video on Pikku Kakkosen Iltalauluista, ja esittäjänä on Jussi Raittinen.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto