Hyppää pääsisältöön

Ilkka Jääskeläinen: Unohda en

Vuoden 2005 Idols-voittaja lauloi Ylen hyvät opettajat -konsertissa laulun Unohda en, joka oli tehty varta vasten Idols-voittajaa varten.

Tietolaatikko

Unohda en. Jörgen Elofsson (sävellys, alkuperäiset sanat), Marko "Maki" Kolehmainen (sävellys, alkuperäiset sanat), Tracy Lipp (sävellys, alkuperäiset sanat), Mardi (sanat)

Jääskeläinen esiintyi Ylen hyväntekeväisyyskonsertissa, jonka kaikki esiintyjät olivat opettajia ja kasvatustieteilijöitä. Jääskeläisen opinahjo on Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitos.

Idols-kisassa Jääskeläisen (s. 1979) kanssa kalkkiviivoilla voitosta kisasi Katri Ylander, joka on levyttänyt 2000-luvulla kisan voittajaa enemmän. Jääskeläisen esikoisalbumin nimi on Vuosisadan rakkaustarina, jonka nimikkokappale on raisiolaisen SIG-yhtyeen 80-luvun hitti.

Unohda en on Jääskeläisen suurin hitti, ja sen ovat säveltäneet Jörgen Elofsson ja Maki Kolehmainen sekä Tracy Lipp. Sama porukka on myös sanoittanut kappaleen yhdessä Mardin kanssa. Opettajat-konsertissa säestävänä orkesterina on improvisoiduista, puhaltimin vahvistetuista iskelmätulkinnoista tunnettu Jean S., joka tunnetaan yhtenä Suomen parhaimmista kevyen musiikin orkestereista.

Laulajanuran ja opettajaopintojen lisäksi Jääskeläinen tunnetaan Pikku Kakkosen Sääveikkaajana, joka arvailee lapsille tulevan päivän leikki- ja ulkoilusäätä.

Teksti: Paavo Rytsä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto